Incasso Blog

Categorie

Hoe-werkt-een-incassobureau-Uitgelichte-afbeelding-scaled
In deze blog geven we een overzicht van hoe een incassobureau werkt en wat je kunt verwachten als je te maken krijgt met incassobureaus. We geven ook antwoord op vragen als: Wat gebeurt er als een debiteur niet wil betalen? En waar moet een incassobureau zich aan houden? Lees verder om meer te weten te komen over hoe een incassobureau werkt.
incassobureau-inschakelen-zzp
Als ZZP'er is het belangrijk om je openstaande facturen op tijd te innen, zodat je bedrijf financieel gezond blijft. Helaas kan het soms voorkomen dat klanten hun facturen niet tijdig betalen, wat frustrerend en tijdrovend kan zijn. In deze situatie kan het inschakelen van een incassobureau een oplossing bieden. Een incassobureau is een bedrijf dat zich specialiseert in het innen van openstaande facturen. Het inschakelen van een incassobureau is vaak eenvoudig en kan ervoor zorgen dat je snel je geld ontvangt. Voordat je een incassobureau inschakelt, is het echter wel belangrijk om te overwegen of er andere mogelijkheden zijn om de openstaande factuur op te eisen en of het inschakelen van een incassobureau in jouw specifieke situatie de moeite waard is, aangezien er soms kosten aan verbonden zijn.
Huurder-uizetten
Een huurder moet minimaal een huurachterstand van drie maanden hebben, voordat u hem of haar kunt uitzetten. Toch is het niet altijd nodig om gelijk de huurder uit te zetten en dat is ook niet zomaar mogelijk. Daarom luidt de vraag, waarom, hoe en wanneer kunt u een huurder uitzetten?
Factuur-wordt-niet-betaald
Als bedrijven zaken doen en er vindt een transactie met geld plaats, is het normaal dat er een factuur volgt en dat deze betaald wordt. Welk soort bedrijf u ook bezit, u krijgt te maken met facturen. Toch kan het voorkomen dat uw factuur niet wordt betaald. Dit is natuurlijk erg frustrerend en er komen al gauw een aantal vragen bij kijken. Hoezo is wordt de factuur niet betaald? Hoe zorg ik ervoor dat de factuur alsnog betaald wordt? Hoe vermijd ik dit in de toekomst? Lees verder voor informatie over een aantal stappen die u kunt nemen om dit in de toekomst te vermijden.
Debiteurenbeheer
Debiteuren zijn klanten die nog niet hebben betaald. Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten die een bedrijf onderneemt om ervoor te zorgen dat klanten hun rekeningen op tijd betalen. Het begint voordat u het contract met uw klant ondertekent, bijvoorbeeld door goede voorwaarden te schrijven, en eindigt wanneer uw geld daadwerkelijk is binnengekomen. Lees verder voor tips voor goed debiteurenbeheer!
Informatie-over-huurrecht
Categorie
Tags
Bij huurrechtelijke geschillen is het raadzaam om een incassobureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in huurrecht. Huurincassobureaus kunnen zowel verhuurders als huurders ondersteunen. Ook kunnen wij u helpen bij het tot stand komen van een rechtsgeldig huurcontract of bij conflicten met uw verhuurder.
Wanneer-incassobureau-inschakelen
In tijden van een economische crisis zijn er veel bedrijven en personen die achterlopen op hun rekeningen. Zij betalen hun rekeningen dus niet op tijd en vaak zelfs helemaal niet. Heeft u momenteel een aanvaring met iemand die niet zijn of haar rekening betaald? Dan is het goed om vooraf te weten wat een incassobureau is en wanneer het nodig is om een incassobureau in te schakelen. Lees verder voor meer informatie!
Banner-blogbericht-over-Melding-Onterechte-Incasso
Hoogst waarschijnlijk ben je opzoek naar meer informatie over de Melding Onterechte Incasso, afgekort MOI. Wellicht is er bij jou als consument onterecht geïncasseerd of heeft één van je klanten een MOI ingediend? Middels deze blog wilt Koning en De Raadt je voorzien van de belangrijkste, actuele informatie rondom de Melding Onterechte Incasso. We behandelen onder andere wat de MOI precies is, op welk moment deze ingediend kan worden, tips voor consumenten en nog veel meer.
Incassobureau-No-Cure-no-pay
Categorie
Tags
U kent het wel, bijna elk incassobureau biedt no cure no pay incassotrajecten aan. Maar hoe werkt deze methode? In dit blogartikel legt Incassobureau Koning en de Raadt uit hoe het zit.
Onterecht-een-incassobureau-ingeschakeld
Wie zijn schulden niet binnen het afgesproken betalingstermijn betaald, kan te maken krijgen met een incassobureau. Het incassobureau wordt ingeschakeld door de schuldeiser en int namens hen de schulden, daar komen incassokosten bij kijken. Deze kosten worden verhaald op de schuldenaar. Lees hier wat u moet doen, mits er onterecht een incassobureau ingeschakeld is.
Wat-doet-en-hoe-werkt-een-incassobureau
Als iemand zijn rekeningen niet op tijd betaald, heeft deze persoon een schuld. Mocht er na een paar aanmaningen nog steeds niet gereageerd worden, wordt er een incassobureau ingeschakeld. Het incassobureau is een tussenpersoon tussen de schuldeiser en schuldenaar. Maar wat doet en hoe werkt een incassobureau eigenlijk?
Help-mijn-huurder-betaalt-niet-meer
Je huis, winkelpand of bedrijfsruimte verhuren, het klinkt als een goed tweede inkomen of investering. Helaas kan in de realiteit veel mis gaan bij het verhuren van je huis. Wat als je huurder opeens niet meer betaalt? Wat voor acties kun je ondernemen als verhuurder. In dit artikel, lees je de stappen die je kunt zetten.
Algemene-voorwaarden-laten-controleren
U heeft bij de oprichting ooit eens een algemene voorwaarden template van het Internet getoverd. Dat was toen essentieel om te starten, maar nu bij de groei van je bedrijf ervaar je dat deze Algemene voorwaarden wellicht niet meer voldoen aan je diensten en eisen van je onderneming. In dit blogartikel leest u eenvoudig wat wij voor u kunnen controleren om zodoende waterdichte algemene voorwaarden op te stellen.
Debiteurenbeheer-uitbesteden-Koning-en-de-Raadt
Vroeg of laat krijgt elke ondernemer te maken met debiteuren die niet of te laat betalen. Helaas een verdrongen feit maar hoe ga je als onderneming hiermee om. Je overweegt om je debiteurenadministratie uit te besteden?
Incassobureau-inschakelen-ZZP-1
U als ZZP'er kan veel te maken krijgen met klanten die niet betalen of veel betalingsachterstanden hebben. Het probleem van u als ZZP'er is dat u geen groot bedrijf achter u heeft staan. Het innen van openstaande schulden is daarom niet altijd even makkelijk. Dus hoe gaat u als ZZP’er om met klanten die weigeren te betalen en wanneer mag u een incassobureau inschakelen als ZZP'er?
Goede-blogbanner-wat-is-een-incassobureau
Menig ondernemer zal er mee te maken krijgen; openstaande rekeningen worden niet betaald. Maar wat kan hieraan gedaan worden? U bepaalt zelf welke acties u onderneemt tegen wanbetalers. Eén van deze opties is het inschakelen van een incassobureau. Voor u een incassobureau kunt inzetten moet u echter eerst aan de wettelijke eisen voldoen. Maar wat is een incassobureau eigenlijk?
Blog-deurwaarders-en-incassobureaus
Iedereen heeft er wel eens last van; een rekening wordt over het hoofd gezien. Maar vrees niet! Er wordt namelijk niet direct een deurwaarder of incassobureau op iemand afgestuurd. Bent u benieuwd wanneer men voor een deurwaarder of incassobureau kiest? Lees hieronder waarom en wanneer deurwaarders en incassobureaus worden ingeschakeld en wat de verschillen zijn tussen de twee.
KR-frustratie-blog
Een nachtmerrie voor ondernemers; een klant of opdrachtgever die zijn factuur niet betaalt en geen verantwoordelijkheid neemt. Door te veel wanbetalers kan het zomaar moeilijk worden om eigen rekeningen te betalen. Maar wat kunt u doen?
KR-geld-blog
Categorie
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische zaken) en minister en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) willen de wettelijke betaaltermijn voor grote bedrijven verkorten van zestig naar dertig dagen.
Google-Beoordeling
4.4
Gebaseerd op 16 recensies
js_loader