Wanbetaling

Wanneer spreek je over een wanbetaling? U heeft een klant die niet betaald of onvolledig. Op welk moment spreken wij over een wanbetaler.

De oorzaak van een wanbetaling is vaak dat de desbetreffende debiteur gebruik maakt van een dienst of product zonder (volledig) te betalen.

In juridisch vaktermen is een wanbetaling; “Het niet, niet volledig of te laat betalen van vorderingen.”. Maar wanneer betaalt iemand te laat? Dat hangt volledig af welke eisen er in de opgestelde algemene voorwaarden bevinden.

In veel gevallen is de oorzaak niet kunnen betalen. Echter in sommige gevallen komt het ook voor dat wanbetalingen veroorzaakt worden door laksheid, of zelfs doelbewust producten of diensten afnemen met de intentie om deze niet te betalen.

In het ergste geval spreken wij over een recidive wanbetaler.

Op ons incasso blog vindt u interessante artikelen over Wanbetaling, of ga terug naar onze online begrippenlijst.

Heeft u nog vragen over Wanbetaling, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer weten over onze incasso en/of juridische diensten? Koning en de Raadt Incasso en Juristen is gespecialiseerd in incassotrajecten. Wij helpen u met het innen van openstaande facturen of uw debiteurenbeheer. Daarnaast bieden wij juridisch advies op gebied van huurrecht, ondernemingsrecht en executierecht.

Koning en De Raadt - Begrippenlijst - Meneer leert in studiekamer
Google-Beoordeling
4.5
Gebaseerd op 15 recensies
js_loader