Turboliquidatie

Wat is turboliquidatie?

Turboliquidatie is een specifieke procedure voor het beëindigen van een besloten vennootschap (BV) in sommige jurisdicties. Het verschilt van de traditionele liquidatieprocedures doordat het een snelle en vereenvoudigde methode is om een bedrijf te ontbinden. Deze procedure is vaak geschikt voor kleine ondernemingen met minimale activa en schulden. Het belangrijkste kenmerk van turboliquidatie is dat het bedrijf wordt ontbonden zonder tussenkomst van een curator of een formele insolventieprocedure.

Het proces van turboliquidatie

Het proces van turboliquidatie omvat meestal de volgende stappen: Ten eerste moeten alle activa van het bedrijf worden verkocht of verdeeld onder de schuldeisers. Vervolgens moet het bestuur van het bedrijf een verklaring afleggen waarin wordt bevestigd dat het bedrijf geen schulden meer heeft of dat deze schulden zullen worden voldaan uit de opbrengst van de activa. Tot slot moet een algemene vergadering van aandeelhouders worden gehouden om de ontbinding van het bedrijf goed te keuren. Na voltooiing van deze stappen kan het bedrijf worden uitgeschreven uit het handelsregister en wordt het ontbonden.

Turboliquidatie is niet in alle landen beschikbaar en is afhankelijk van de lokale wetgeving. Het is belangrijk om juridisch advies in te winnen en de specifieke vereisten en gevolgen van turboliquidatie in uw rechtsgebied te begrijpen voordat u deze procedure volgt.

Op ons incasso blog vindt u interessante artikelen over Turboliquidatie, of ga terug naar onze online begrippenlijst.

Heeft u nog vragen over Turboliquidatie, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer weten over onze incasso en/of juridische diensten? Koning en de Raadt Incasso en Juristen is gespecialiseerd in incassotrajecten. Wij helpen u met het innen van openstaande facturen of uw debiteurenbeheer. Daarnaast bieden wij juridisch advies op gebied van huurrecht, ondernemingsrecht en executierecht.

Koning en De Raadt - Begrippenlijst - Meneer leert in studiekamer
Google-Beoordeling
4.4
Gebaseerd op 16 recensies
js_loader