Gemeentelijke basisadministratie

In de gemeentelijke basisadministratie (GBA) houdt iedere gemeente gegevens van haar bewoners bij, zoals de geboortedatum, geboorteplaats, huwelijksgegevens, verblijfsgegevens en historische verblijfsgegevens. Dit wordt in de landelijke BRP gezet. In verband met privacy worden deze GBA-gegevens niet zomaar aan derden verstrekt. Het is mogelijk om een persoon zelf een uittreksel aan te laten vragen. In geval van een dagvaarding worden deze gegevens wel verstrekt aan derden zoals een deurwaarder omdat er dan sprake is van algemeen belang.

Op ons incasso blog vindt u interessante artikelen over Gemeentelijke basisadministratie, of ga terug naar onze online begrippenlijst.

Heeft u nog vragen over Gemeentelijke basisadministratie, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer weten over onze incasso en/of juridische diensten? Koning en de Raadt Incasso en Juristen is gespecialiseerd in incassotrajecten. Wij helpen u met het innen van openstaande facturen of uw debiteurenbeheer. Daarnaast bieden wij juridisch advies op gebied van huurrecht, ondernemingsrecht en executierecht.

Koning en De Raadt - Begrippenlijst - Meneer leert in studiekamer
Google-Beoordeling
4.5
Gebaseerd op 15 recensies
js_loader