Betalingsachterstand

Wat is een betalingsachterstand? Loop je achter met het betalen van een schuld, dan spreek je van een achterstand in betaling.

Een achterstand in betaling kan zowel opzettelijk als onopzettelijk veroorzaakt zijn. Bij opzet spreek je over fraude, oplichting of betalingsmoraal.

Is er sprake van een betalingsachterstand dan is de betalingstermijn verstreken van de betaling of factuur. Na het verstrijken van deze tijd treedt volgens het Burgerlijk Wetboek verzuim in zonder dat een ingebrekestelling nodig is.

Op ons incasso blog vindt u interessante artikelen over Betalingsachterstand, of ga terug naar onze online begrippenlijst.

Heeft u nog vragen over Betalingsachterstand, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u meer weten over onze incasso en/of juridische diensten? Koning en de Raadt Incasso en Juristen is gespecialiseerd in incassotrajecten. Wij helpen u met het innen van openstaande facturen of uw debiteurenbeheer. Daarnaast bieden wij juridisch advies op gebied van huurrecht, ondernemingsrecht en executierecht.

Koning en De Raadt - Begrippenlijst - Meneer leert in studiekamer
Google-Beoordeling
4.4
Gebaseerd op 16 recensies
js_loader