DEBITEURENBEHEER

Voor de groei en continuering van uw bedrijf is een goede liquiditeitspositie nodig. Dat weet elke ondernemer. Professioneel debiteurenbeheer speelt hierin een belangrijke rol. Want omzet is leuk, maar de factuur moet wel voldaan worden.  

Koning en De Raadt Incasso en Juristen adviseert u. Door ons advies kunt u verbeterde procedures implementeren waardoor vorderingen sneller geïnd worden. Zo neemt uw liquiditeit toe en kunt u zich weer volledig richten op de kernactiviteiten van uw bedrijf.  

Liever niet zelf doen? Koning en De Raadt Incasso en Juristen kan uw debiteurenbeheer ook geheel of gedeeltelijk overnemen. Wij zorgen ervoor dat het inzichtelijk overgenomen wordt. Door uw vaste contactpersoon kunt u eenvoudig vragen naar de stand van zaken en heeft u meer tijd over om te focussen op andere zaken.  

DE VOORDELEN VAN DEBITEURENBEHEER UITBESTEDEN

Professionele benadering van uw debiteuren
Kortere gemiddelde betalingstermijn van uw debiteuren
Betere liquiditeit
Minder druk op uw administratie

WAT IS DEBITEURENBEHEER?

Een debiteur is een klant die niet betaald heeft en dat nog moet doen. Openstaande facturen dienen binnen een bepaalde termijn betaald te worden, hier komt debiteurenbeheer bij kijken. Vrijwel iedere ondernemer krijgt te maken met klanten die niet betalen en daarmee ook met het beheren van debiteuren. Veel ondernemers vinden het niet fijn om te doen en kiezen ervoor om debiteurenbeheer uit te besteden. Wij leggen u graag uit hoe u op een nette en succesvolle manier debiteurenbeheer kan uitvoeren. Bij ons worden facturen sneller betaald en relaties blijven goed.

WAAROM IS DEBITEURENBEHEER BELANGRIJK?

Een debiteur is een klant die niet betaald heeft en dat nog moet doen. Openstaande facturen dienen binnen een bepaalde termijn betaald te worden (incasso), hier komt debiteurenbeheer bij kijken. Vrijwel iedere ondernemer krijgt te maken met klanten die niet betalen en daarmee ook met het beheren van debiteuren. Veel ondernemers vinden het niet fijn om te doen en kiezen ervoor om debiteurenbeheer uit te besteden. Wij leggen u graag uit hoe u op een nette en succesvolle manier debiteurenbeheer kan uitvoeren. Bij ons worden facturen sneller betaald en relaties blijven goed.

TIPS VOOR GOEDE DEBITEURENBEHEER

Omdat debiteurenbeheer zo belangrijk is, geven wij een aantal tips voor goed debiteurenbeheer:

  • Hou de debiteurenadministratie goed bij
  • Screen klanten vooraf
  • Maak duidelijke afspraken over de betalingstermijn
  • Wees attent en snel met factureren
  • Wees niet bang om een betalingsherinnering te sturen
  • Neem telefonisch contact op met de klant en stuur een aanmaning indien de betaling uitblijft
  • Geef de vordering uit handen

Last van een onrechtmatige incasso? Neem dan ook contact op, wij voorzien u van advies.

Geef uw vordering uit handen

DEBITEURENBEHEER UITBESTEDEN OF ZELF DOEN?

Of u uw debiteurenadministratie moet uitbesteden of zelf moet doen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo hangt het onder andere af van de hoeveelheid debiteuren die u heeft, hoeveel tijd u er aan kwijt bent of wat de doelstellingen zijn.

U heeft zelf de keuze in handen. Gaat u voor gemak, snelheid en professionaliteit? Dan raden wij u aan uw debiteuren uit te besteden bij Koning en De Raadt! Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen over debiteurenbeheer

Wat is de gemiddelde krediettermijn debiteuren?

De gemiddelde tijd waarin debiteuren krediet verlenen. De betalingstermijn bedraagt gemiddeld tussen de 30 en 60 dagen. Dit is handig om te weten en u kunt dit ook zelf berekenen:

(Gemiddeld debiteurensaldo (per jaar) / verkopen op rekening) * 365

Wat is debiteurenadministratie en hoe lang bewaren?

Bij het beheren van debiteuren komt uiteraard administratie kijken. Deze debiteurenadministratie dient u 7 jaar te bewaren. Binnen de debiteurenadministratie houdt u de openstaande facturen bij.

Wat zijn de juridische stappen?

Als u er alles aan gedaan heb om de klant te laten betalen, kunt u juridische stappen ondernemen. U kunt een deurwaarder of incassobureau inschakelen. Een incassobureau kent geen wettelijke status, maar kan u uiteraard wel helpen met het ondernemen van juridische stappen. Denk hierbij aan het opstellen van papieren, het geven van juridisch advies of het starten van een proces namens u.

Regio noord:

Noord-Holland – Alkmaar – Amsterdam – Assendelft – Beverwijk – Castricum – Haarlem – Haarlemmermeer – Heemskerk – Heerhugowaard – Hoofddorp – Hoorn – IJmuiden – Koog aan de Zaan – Krommenie – Oostzaan – Purmerend – Uitgeest – Westzaan – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaanstad – Zaanstreek

Kredietwaardigheidscheck Koning en de Raadt
Neem nu contact op!
Google-Beoordeling
4.4
Gebaseerd op 13 recensies
js_loader
Google-Beoordeling
4.4
Gebaseerd op 13 recensies
js_loader
BEL DIRECT